Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Saudi-Arabië denkt olie-afspraken niet te verlengen

De afspraken over de olieproductie die de OPEC-landen gemaakt hebben, duren tot eind juni. Khalid Al-Falih, de minister van Energie in Saudi-Arabië, denkt niet dat het nodig is dat OPEC zijn deal over beperkte productie met olieproducenten in juni verlengt. Dit meldt Finanzen.nl.

Khalid Al-Falih verwacht dat de oliemarkt in de eerste helft van dit jaar opnieuw een balans vindt. De Saudische minister van Energie sprak op een evenement in Abu Dhabi. Daar zei Al-Falih dat de vraag van olie in de zomer weer op de rails zou komen. OPEC zou er zeker van willen zijn dat de markt dan beschikt over voldoende olie.

Praten
In mei gaat Saudi-Arabië op gesprek met leden van OPEC. In Wenen willen deze landen praten over het oliebeleid. OPEC wil later deze maand ook de grote olieproducenten die buiten het kartel vallen spreken. OPEC wil checken of de producenten de oliedeal naleven.

Afspraak
30 november hebben leden van OPEC afgesproken om de productie van olie te gaan verminderen. Het doel van deze afspraak was om een einde te maken aan de enorme prijsdaling. De landen hebben afgesproken om vanaf 2017 nog maar 32,5 miljoen vaten per dag te produceren, dat is een vermindering van 1,2 miljoen vaten.

Beperkt stijgen
Olie-analist Tom Kloza voorspelt juist een beperkte stijging van de olie. Hij gelooft niet dat er in 2017 meer vraag dan aanbod zal zijn op de oliemarkt, ondanks de afspraken die de OPEC-landen hebben gemaakt.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link