Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

SAP-gebruikers zetten amper blockhain in

60% van de SAP-gebruikers heeft blockchain nog niet op de agenda staan. Dat is te wijten aan een gebrek aan expertise en mankracht om de technologie op een goede manier in te zetten. Zo blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG).

De conclusies van VNSG liggen volgens Consultancy.nl in lijn met een recent rapport van McKinsey & Company. De onderzoekers van het consultancykantoor stelden daarin dat de technologie de hype nog lang niet waarmaakt, mede doordat er nog te weinig voorbeelden van succesverhalen zijn.

Data
VNSG benadrukt dat hoewel er vooral in het supply chain management domein wordt geëxperimenteerd met blockchain, de technologie voor iedere organisatie kansen biedt. Volgens directeur Hans de Labije is blockhain relevant “voor ieder proces waarin de controle van data en informatie plaatsvindt.” Daardoor zou het onder meer gebruikt kunnen worden voor het versturen van rechtsgeldige documenten en op het gebied van smart contracting.

Wantrouwen
Veel organisaties zijn echter nog terughoudend met het toepassen van de technologie. Volgens de Labije komt dit vooral door kennisgebrek en het ontbreken van mankracht om prototypes en implementatietrajecten te realiseren. Daarnaast is uit eerder onderzoek gebleken dat blokchain nog te veel geassocieerd wordt met de volatiliteit van Bitcoin, waardoor er met enig wantrouwen naar wordt gekeken.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres