Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Samsung vervangt plastic in verpakkingen

Samsung wil voor juni al haar plastic verpakkingsmateriaal vervangen door een duurzamer alternatief. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant denkt zo jaarlijks 1500 ton aan plastic te kunnen besparen. Het bedrijf belooft vast te zullen houden aan deze doelstelling, ook wanneer dat hogere kosten tot gevolg heeft.

Duurzaam Bedrijfsleven meldt dat Samsung voor verschillend productcategorieën verschillende alternatieven heeft. De plastic verpakkingen van mobiele telefoons, tablets en wearables worden bijvoorbeeld vervangen door pulp, terwijl voor huishoudelijke apparaten gebruik zal worden gemaakt van biologische kunststoffen, die zetmeel of suikerriet als grondstof hebben.

Papier
Ook is de bedoeling dat Samsung vanaf 2020 alleen maar gebruik maakt van papier dat gecertificeerd is door internationale milieuorganisaties. In 2030 wil het bedrijf 500.000 ton aan gerecycled materiaal gebruikt hebben en 7,5 miljard ton aan biologisch afbreekbare materialen.

Schiphol
De toekomstplannen van het bedrijf zijn al goed zichtbaar in haar vestiging op Schiphol. Daar is al haar bestek en servies sinds vorig jaar gemaakt van bio-based materialen, met bamboe en hout als grondstoffen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres