Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Samenwerking tussen ziekenhuizen levert 21 miljoen euro op

Acht Nederlandse ziekenhuizen uit de Inkoopalliantie Ziekenhuizen (IAZ) die op het gebied van inkoop zijn gaan samenwerken, hebben in drieënhalf jaar tijd gezamenlijk ruim 21 miljoen euro aan kostenreductie opgeleverd. Door een intensieve samenwerking tussen de medische specialisten en de industrie konden de inkoopuitgaven fors worden teruggedrongen. Dat meldt IAZ.

De gezondheidszorg staat flink onder druk. De politiek probeert de zorgkosten zo laag mogelijk te houden, terwijl de leveranciers van medische apparaten en hulpmiddelen door hoge verkoopprijzen veel winst maken. Daarom zijn acht Nederlandse ziekenhuizen binnen de vereniging IAZ een intensieve samenwerking aangegaan met de industrie. De ziekenhuizen wilden naast het verminderen van de kostendruk, ook innovaties en kwaliteit bevorderen.

Minimaal 20 miljoen
De samenwerkende ziekenhuizen hebben al gezamenlijke resultaten geboekt op zaken als pacemakers, handschoenen en lezen. De inkoopalliantie ziet nog kansen bij onder andere geneesmiddelen en orthopedische implantaten. In ieder geval hopen de ziekenhuizen de komende jaren nog minimaal 20 miljoen euro van de in totaal 630 miljoen euro aan uitgaven te besparen.

Samenwerking
De acht ziekenhuizen die aangesloten zijn bij de IAZ zijn: Bernhoven, Bravis Ziekenhuis, Deventer Ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis, VieCuri Medisch Centrum, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ziekenhuisgroep Twente, Ziekenhuis St. Jansdal.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres