Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Samenwerking voor duurzame inkoop van rubber

Vita Talalay is een samenwerking gestart met FSC Nederland. Het bedrijf wil zich zo inspannen om rubber in te kopen dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Hiermee probeert Vita Talalay ook aandacht te geven aan de duurzame productie van andere producten afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl. 

Vita Talalay is een producent  van latex matrassen en kussens. Onlangs behaalde het bedrijf de Chain of Custody-certificering voor FSC in de latexindustrie. Dit houdt, volgens de producent, in dat de gehele productieketen, van zaad tot de rubberboom, tot de geproduceerde matrassen, kussens of toppers, door een onafhankelijke certificeerder wordt gecontroleerd.

Verantwoord ingekocht rubber verhogen
De samenwerking met FSC Nederland moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid verantwoord ingekocht rubber verder wordt verhoogd. Volgens de organisatie zorgt het FSC-certificeringssysteem er ook voor dat bossen over de hele wereld door middel van verantwoord bosbeheer worden behouden. Dit houdt in dat bij het oogsten van het hout het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd, en dat er respect is voor de rechten van bosarbeiders en de lokale bevolking.

Stimuleert meer
Ben Romein van FSC Nederland vindt dat deze samenwerking meer stimuleert dan alleen een toename van het aandeel FSC-gecertificeerde rubber op de markt. De samenwerking zou ook mooie kansen bieden om andere producten dan hout en papier afkomstig uit verantwoord bosbeheer onder de aandacht te brengen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 20 maart 2017 11:42 uur

Mooie samenwerking! Duurzame productie en duurzame producten zijn tegenwoordig een 'must' en wordt hopelijk steeds meer de standaard.

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres