Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Samenwerken voor duurzaam zeetransport

Vijf bedrijven gaan samenwerken om de CO2-uitstoot van hun zeetransport te verlagen. De aanpak moet duurzame initiatieven in de transportsector een zet geven. Bierbrouwer AB InBev en de chemieconcerns AkzoNobel, Huntsman en DSM en zuivelbedrijf FrieslandCampina zijn een samenwerking aangegaan, waarin ze best practices delen. Ook willen de partijen de dialoog over duurzaamheid tussen verschepende partijen en rederijen bevorderen.

Delen van informatie, het leren van anderen en de gezamenlijke inspanningen zijn volgens de partijen belangrijk voor het verduurzamen van de logistieke keten. Zeetransport is namelijk wereldwijd goed voor 1 miljard ton CO2 per jaar. De bedrijven wijzen erop dat er veel rederijen en scheepbouwers werken aan technologie en procesinnovaties die de sector kunnen verduurzamen. “De volgende stap is om een hefboom te bieden voor deze best practices”, aldus de bedrijven. Dat schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Walter Vermeer, Category Procurement Manager Logisitcs bij FrieslandCampina: “Wij doen dit, omdat we juist de opschaling en toepassing van bewezen processen en technologieën willen versnellen. Hierdoor willen we een grotere en bredere impact maken.” Het partnerschap krijgt de naam Biceps, wat staat voor Boosting Initiatives for Collaborative Emission-reduction with the Power of Shippers.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres