Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Robots nemen distributiecentra over

Hoewel distributiecentra nu nog amper gebruik maken van robots, zal daar in de komende paar jaar snel verandering in komen. Verwacht wordt dat in 2025 4 miljoen commerciële robots actief zullen zijn in ruim 50.000 magazijnen. Zo stelt een rapport van onderzoeksbureau ABI Research.

Volgens het rapport zijn meerdere factoren verantwoordelijk voor de verwachte groei. Ten eerste wordt personeel steeds schaarser en duurder. Ten tweede wordt levering op dezelfde dag steeds meer de norm, waardoor de e-fulfilment efficiënter en geautomatiseerd moet worden. Daarnaast worden robots steeds goedkoper.

Alternatief
Nick Finill, senior analist bij ABI Research stelt dat robots een goed alternatief zijn voor mechanische oplossingen. Volgens hem wordt het voor magazijnen met robots makkelijker en efficiënter om op te schalen of af te schalen. Ook kunnen robots de “inherente uitdagingen in verband met arbeid en personeel beperken.”

Vacatures
Logistiek.nl meldt dat ook in Nederland deze ontwikkelingen zichtbaar zijn. In de logistieke sector zijn het aantal vacatures in vijf jaar bijna verdubbeld en de UWV verwacht ook dit jaar een groei te noteren. Die groei zal volgens de organisatie wel iets afvlakken ten opzichte van 2018.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres