Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijk bespaart 2 miljoen met tweedehands meubilair

Waarom een nieuwe stoel kopen als je ook goed kunt zitten op een gratis tweedehands exemplaar? Het Rijk heeft afgelopen kwartaal 2 miljoen euro bespaard door hergebruik van kantoormeubilair via de digitale, niet commerciële markplaats Rijksmarktplaats.

Bijna de helft van het bedrag dat de Rijksoverheid heeft bespaard, betrof goederen rondom de werkplek (bureaus en bureaustoelen, ladenblokken, kasten). Het resterende bedrag bestaat uit andere goederen zoals planten, afvalbakken en whiteboards. Over het eerste kwartaal van 2013 bedroegen de besparingen ruim 1,3 miljoen euro.

Duurzaam inkopen
In het kader van duurzaam inkopen dient de overheid steeds vaker op zoek te gaan naar gebruikte spullen. Zij kan hiervoor gebruikmaken van de niet commerciële ‘markplaatsen’ Overbijdeoverheid.nl en Rijksmarktplaats Kantoormeubilair, kortweg Rijksmarktplaats.

Rijksmarktplaats

Rijksmarktplaats is het digitale platform waar gebruikt, maar ‘zo goed als nieuw’ kantoormeubilair van de Rijksoverheid aan rijksorganisaties wordt aangeboden. Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar. De Rijksmarktplaats is daarmee een eenvoudig instrument om als Rijk verspilling – van meubilair en grondstoffen en dus geld – tegen te gaan.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (2)

inkoperscafe gebruiker 24 juli 2014 12:48 uur

Voor ons verpleeghuis zijn wij op zoek naar stoelen voor bewoners die nog goed bruikbaar zijn. We hebben een beperkt budget en hebben zo,n 90 stoelen nodig. het liefst met een wat hogere zit door het steeds langer worden van onze medemens. Wie heeft tips of suggesties waar wij als instelling meubilair zouden kunnen aanschaffen?

inkoperscafe gebruiker 18 oktober 2013 22:37 uur

[…] jaar heeft Rijksmarktplaats de overheid een besparing van ruim 2 miljoen euro opgeleverd. (Bron: inkoperscafe en FMM.nl). Dit toont maar weer eens aan: de beste inkoop is geen […]

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'