Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rekenkamer 'waakhond' bij inkoop

De Eindhovense Rekenkamercommissie wordt de waakhond voor het gemeentelijke inkoopbeleid. Zij gaat de komende jaren de uitvoering van het hoognodige besparings- en verbeterplan rond het inkoopbeleid nauwlettend in de gaten houden.

Hierop kan tot 2007 minimaal vijftien en maximaal achttien miljoen euro worden bespaard. Het college van B en W komt uiterlijk in april met het verbeter- en besparingsplan naar de raad.
Dit althans stelt het college van B en W aan de gemeenteraad voor. De commissie bestuurlijke zaken buigt zich vanavond over de onderzoeksresultaten van de Rekenkamercommissie naar het gemeentelijk inkoopbeleid. haar aanbevelingen en het collegevoorstel. Op 8 december neemt de raad hierover een besluit.
De Rekenkamercommissie presenteerde vorige week maandag haar onderzoek. De conclusies logen er niet om. Jaarlijks verspilt de gemeente een krappe zestien miljoen euro omdat er geen fatsoenlijk inkoopbeleid is. Er is sprake van een enorme versnippering en er wordt met veel te veel verschillende leveranciers zaken gedaan.

Bron: Eindhovens dagblad (klik voor originele artikel)

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres