Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rechter staat franchisegever niet toe om inkoopprijzen te verhogen

Elf franchisenemers van Eten met Gemak! zijn naar de rechter gestapt omdat hun franchisegever met verhoging van de verkoop- en inkoopprijzen wilde komen. De rechter voorkwam dat. Zo bericht Franchise+ op basis van berichtgeving in de Twentse krant Tubantia.

Naast het verhogen van de inkoop- en verkoopprijzen wilde de franchisegever de franchisenemers verplicht laten investeren in een koelopslag. De franchisenemers vreesden de extra kosten en inkomstenverlies, omdat ze mogelijk klanten zouden kwijtraken na de prijsverhogingen. Ze stapten daarom naar de kortgedingrechter, die ze grotendeels gelijk gaf.

Geen hogere inkoop- en verkoopprijzen
De franchiseovereenkomst gaf dan wel aan dat de franchisegever vrij is om de franchiseformule aan te passen, maar de rechter vindt niet dat daaruit geconcludeerd kan worden dat de franchisegever eenzijdig de inkoop- en verkoopprijzen mag verhogen. Wel meende de rechter dat er een koelopslag bij de franchisenemers mag komen, omdat deze kan vallen onder de afspraak dat de franchisegever de formule mag doorontwikkelen.

Bron: Franchise+

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres