Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ralph Lauren koopt houtpulp duurzaam in

Het kledingmerk Ralph Lauren heeft bekend gemaakt dat ze de inkoop van houtpulp voor de productie van textiel traceerbaar gaan maken. Het kledingmerk wil daarnaast zijn productieketen van houtpulp duurzamer gaan inrichten, meldt Duurzaambedrijfleven.nl

Ralph Lauren heeft, in samenwerking met de organisatie Rainforest Action Network (RAN) een beleid ontwikkeld waarmee houtpulp traceerbaar kan worden ingekocht. Houd je er als leverancier niet aan, dan wordt je uit de productieketen verbannen.

Raamwerk
De stap past, volgens Ralph Lauren, bij het raamwerk dat het bedrijf eerder ontwikkelde voor het traceren, beoordelen en ontwikkelen van de inkooprichtlijnen voor grondstoffen voor zijn productie. Het plan is om dat raamwerk vanaf dit jaar te gaan gebruiken voor de inkoop van stoffen die zijn gemaakt op basis van hout, zoals viscose en kunstzijde.

Alagoz
Volgens Halide Alagoz, senior vice president of global manufactering and sourcing bij Ralph Lauren, demonstreert dit initiatief de inzet van Ralph Lauren voor het milieu door een verantwoorde en traceerbare inkoop. Alagoz gelooft dat een duurzaam inkoopbeleid een positieve impact op ecosystemen en gemeenschappen heeft.

Houtpulp
Houtpulp kan worden gebruikt voor de productie van stoffen, zoals viscose en kunstzijde. Op dit moment heeft de inkoop van houtpulp een negatieve invloed op regenwouden en gemeenschappen. En die invloed neemt alleen maar toe. Leveranciers van houtpulp zouden namelijk zorgen voor het uitputten van regenwouden, landroof plegen en mensenrechten schenden.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 17 januari 2017 17:15 uur

Ralph Lauren doet nu wel heel gewichtig, maar als ze FSC of PEFC voorschrijven, dan komt de pulp sowieso uit verantwoord beheerde bossen. Klaarblijkelijk is dit niet "hip" genoeg of zie ik het nu helemaal verkeerd?

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres