Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PwC: “Complexe voedselketens vereisen strategische aanpak”

Langere en complexere voedselketens zorgen ervoor dat het risico op ongelukken in, en wantrouwen tegenover, de voedselindustrie toeneemt. Schaarste drijft daarnaast de opkomst van fraude. “Het zijn niet alleen de kleine en onervaren bedrijven of opkomende economieën die kwetsbaar zijn”, aldus PricewaterhouseCoopers (PwC) in een nieuwe publicatie over voedselveiligheid en voedselintegriteit.

Jaarlijks sterven er wereldwijd 2,2 miljoen mensen door besmette levensmiddelen. Driekwart van de voedingsmiddelenbedrijven heeft jaarlijks met een terugroepactie te maken. PwC geeft aan dat deze ontwikkelingen het geloof in producenten, verwerkers, retailers en overheden schaden. Ook leidt het tot economische schade. Volgens PwC vraagt de complexe aard van de hedendaagse toeleveringsketens om acties die traceerbaarheid en transparantie in de voedselketen verhogen.

Strategische aanpak
PwC-partner Hans Schoolderman stelt dat voedselbedrijven steeds meer zoeken naar manieren om het vertrouwen van consumenten en overheden terug te winnen. Hoewel voedselbedrijven voedselveiligheid, beveiliging, kwaliteit en terugroepacties erg serieus nemen, vraagt de huidige supply chain toch meer een strategische aanpak.

Bedrijf van de toekomst
“Door de lage marges zijn voedselbedrijven kampioen in efficiënte bedrijfsvoering. De bedrijven van de toekomst daarentegen stellen de consument centraal en gaan voor het lange termijn resultaat. Deze bedrijven zijn bezig om samen met hun toeleveranciers meer transparantie over hun keten te krijgen. Ze investeren in technologische oplossingen om de traceerbaarheid te verbeteren en zijn bezig met het ontwikkelen van een voedselveiligheidscultuur die verder gaat dan alleen het naleven van de normen”, aldus Schoolderman.

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres