Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Producentenvertrouwen bleef eind 2019 bijna gelijk

In december 2019 veranderde het producentenvertrouwen industrie volgens het CBS nauwelijks vergeleken met de maand daarvoor. Dit vertrouwen steeg van 2,8 in november naar 2,9 in december 2019. De ondernemers waren minder positief over de verwachte bedrijvigheid en positiever over de orderpositie en de voorraden.

De industrieproducenten waren in december minder positief over de verwachte bedrijvigheid. Wel zagen ze de orderpositie en de voorraden gereed product positiever. Wat het producentenvertrouwen betreft, zijn er meer ondernemers die denken dat hun productie de komende drie maanden toeneemt dan ondernemers die een daling verwachten. Daarnaast zijn er meer ondernemers die hun orderpositie groot vinden dan ondernemers die hun orderportefeuille als klein beschouwen, gezien de tijd van het jaar.

Groter producentenvertrouwen in Duitsland
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie lag in oktober 2019 0,4 procent hoger dan in oktober 2018. Deze stijging op jaarbasis was wat kleiner dan een maand eerder. In de belangrijke afzetmarkt Duitsland was het vertrouwen van de industriële producenten in december minder negatief dan in november. Ze waren vooral minder negatief over de verwachte bedrijvigheid. Wel kromp de gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie in oktober met ruim 6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: CBS

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres