Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Primark publiceert lijst met leveranciers

Net zoals veel andere grote kledingmerken heeft ook Primark nu een lijst met leveranciers naar buiten gebracht. Actiegroepen drongen hier al een lange tijd op aan. Volgens de actiegroepen moet de goedkope modeketen open zijn over de productie van kleding, zodat de werkomstandigheden kunnen verbeteren. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De Ierse winkelketen heeft de lijst met leveranciers op de website geplaatst. Primark wil zo laten zien dat het ‘niets te verbergen heeft’ en dat er geen producten in de schappen liggen die vervaardigd zijn in fabrieken waar sprake is van kinderarbeid of slavernij. De lijst bestaat uit 1071 fabrieken, verspreid over 31 landen. De lijst biedt ook inzicht in het aantal werknemers per fabriek en de verdeling van mannen en vrouwen in het werknemersbestand.

Gedragscode
Om in de lijst van de door Primark goedgekeurde fabrieken te worden opgenomen, wordt elke fabriek beoordeeld volgens internationale erkende normen, die terug te vinden zijn in de Gedragscode van Primark. Hierin zijn regels opgesteld over onder andere de betaling, arbeidsbeleid, veiligheid en gezondheid.

Myanmar
Een van de landen waar door Primark wordt ingekocht, is Myanmar. Dit land kwam onlangs nog in het nieuws, omdat er mensenrechten zouden worden geschonden. Zo zou er sprake zijn van lage lonen, slechte arbeidsomstandigheden, discriminatie van vrouwen, ondermijning van vakbonden en dwang- en kinderarbeid. Maar de fabrieken waar Primark inkoopt zijn volgens de Ierse winkelketen wel zuiver.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres