Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Prijzen ijzererts blijven stijgen

De prijzen van ijzererts, de grondstof waaruit het metaal ijzer wordt gewonnen, blijft stijgen. Men verwachtte eigenlijk een prijsval. De oorzaak voor deze stijging is dat de Chinese economie beter presteert dan verwacht. Dit meldt Finanzen.nl.

De prijs schommelt tussen de 86 dollar per ton en de 92,23 dollar per ton. Een reden voor de stijging van de prijs is dat de Chinese economie beter presteert dan verwacht. De Chinese vraag naar ijzererts is daarom onverminderd sterk. De grondstof is namelijk nodig voor allerlei bouwprojecten. In de afgelopen 12 maanden steeg de prijs van ijzererts met bijna 90 procent.

Koper
Niet alleen de prijs van ijzererts stijgt, maar ook de prijs van koper is sinds eind vorig jaar al aan het stijgen. Een reden hiervoor is de verkiezing van Donald Trump tot president. De vraag van koper wakkerde aan, omdat Trump plannen heeft om de infrastructuur in de VS te verbeteren. Een andere reden is dat de markt, na jaren van overproductie weer in balans is. Er is kans op nog een stijging, omdat duizenden mijnwerkers in Chili zijn gaan staken. Zij willen een loonsverhoging, nu de prijs van koper aan het stijgen is. 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres