Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Prijzen grondstoffen dalen

Na een aantal maanden van stijgen, is de prijs van ruwe olie afgelopen week weer gezakt. De prijs van een vat Brent-olie kwam dinsdagochtend onder de 67 dollar per vat. Op dit moment kost een vat olie ongeveer 65 dollar. Naast olie, hadden ook andere grondstoffen te maken met een prijsdaling. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De prijs van koper en andere basismetalen gingen afgelopen week ook omlaag. Zo verloor koper 2 procent, waardoor het zakte tot een bedrag van 7025 dollar per ton. De prijs voor goud was afgelopen week juist licht gestegen. De prijs voor een troy ounce goud, wat iets meer is dan 30 gram, steeg met 0,2 procent naar een bedrag van 1342,82 dollar.

Nerveuze sfeer grondstoffenmarkt
De afgelopen jaren zijn de prijzen op de grondstoffenmarkt flink aan het stijgen. Die stijging komt mede door de aantrekkende economie en de oplopende aandelenkoers. De stijging duurde inmiddels zo lang, dat er een nerveuze sfeer hangt op de grondstoffenmarkt.

Koopmoment
Volgens de Amerikaanse bank Citigroup kan de prijsdaling een koopmoment worden genoemd. Ook analist Warren Patterson van ING ziet de vooruitzichten voor de basismetalen als koper, zink en aluminium positief in. Omdat de economie nog goed loopt, verwacht Patterson dat er meer vraag komt naar deze basismetalen.

Olieprijs blijft dalen
De prijs van olie is volgens de analist van ING een ander verhaal. Door verschuivingen in de aandelenmarkt, was de prijs van olie al aan het dalen. Daarnaast verwacht hij meer aanbod in de markt door de stijgende Amerikaanse productie van olie uit schaliegesteente. Patterson denkt dat dit voor een daling in de prijs zal zorgen.

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres