Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Prijzen grondstoffen dalen wereldwijd

De prijzen van grondstoffen dalen wereldwijd, nadat de Wereldbank de verwachtingen voor de groei van de wereldeconomie naar beneden heeft bijgesteld.[slide] De olieprijs zakte dinsdag naar een nieuw meerjarig dieptepunt en sloot opnieuw rond het laagste niveau in bijna 6 jaar. Dat schrijft het Financieel Dagblad.

Een vat Brent-olie voor maart kostte dinsdag rond het slot van de handelsdag nog maar net $47. Amerikaanse West Texas Intermediate olie zakte naar een prijs van rond de $45 per vat. Dinsdag verklaarde een vertegenwoordiger van  de OPEC, dat het bij zijn besluit blijft om het productieplafond van 30 miljoen vaten per dag te handhaven. Ook dat zette druk op de prijs.

Koper, zilver en goud
De prijs voor koper daalde naar het laagste niveau in meer dan 5 jaar, in navolging van de dalende olieprijzen. Analisten stellen tegenover zakenkrant The Wall Street Journal dat de lage olieprijs ervoor zorgt dat de energiekosten voor mijnbouwbedrijven omlaag gaan, waardoor die worden aangespoord meer koper uit de grond te halen, zelfs nu de vraag naar koper daalt. Ook de prijzen voor goud en zilver staan onder druk. 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres