Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Prijs van melk bereikt de bodem in 2015

Voor de komende maanden wordt er wederom een daling in de melkprijs verwacht.[slide] De melkproductie is gestegen, terwijl de inkoop door China en Rusland fors is verminderd. De daling zorgt voor een krappere liquiditeitspositie voor melkveehouders. Dit schrijft Rabobank in een kwartaalrapportage over de zuivelmarkt.

De prijzen van basiszuivelproducten hebben naar verwachting hun bodem bereikt. Rabobank verwacht dat de voorschotmelkprijs in het komende kwartaal tussen de 25 en 30 euro per 100 kilo melk zal komen te liggen. China importeerde in oktober 50% minder dan vorig jaar en Rusland kocht, als gevolg van de boycot, 30% minder in in de drie maanden tot en met september. Het herstel van de melkmarkt wordt pas in de tweede helft van 2015 verwacht.

Superheffing voorkomen
De melkproductie is in 2014 sterk gestegen. Door stijging van de productie met 3% in de Verenigde Staten, met 5% in Europa en met 12% in Nieuw-Zeeland, moet er circa 10 miljard kilogram melk extra afgezet worden. Ierland, Nederland, België, Denemarken en Duitsland produceren boven hun melkquotum. Boeren willen het betalen van superheffing voorkomen en daarom wordt er op korte termijn een daling van de Europese melkproductie verwacht.

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres