Magnifying glass Close

Prijs ijzererts daalt aanzienlijk

De prijs van ijzererts bereikte nog een piek begin maart, maar is op de laatste dagen van het kwartaal weer ingestort. Op 7 maart steeg de prijs voor een ton ijzererts met bijna 19 procent. Dit is de hoogste stijging ooit gemeten. De laatste zes dagen daalde de prijs van het grondstof weer, en analisten verwachten nog verdere dalingen. De prijs is inmiddels weer terug bij het punt voor de prijssprong begin maart. Over de hele kwartaal gezien is er echter nog steeds sprake van een stijging, namelijk ruim 23 procent vergeleken met 1 januari.

De meeste analisten verwachten dat de prijs in het tweede kwartaal steeds verder onder druk zal komen te staan, schrijft het FD. Oliver Ramsbottom van adviesbureau McKinsey stelt dat de vraag van China naar ijzererts nog steeds niet aantrekt en dat het aanbod nog altijd veel groter is dan de vraag.

Doordat de Chinese staalindustrie in zwaar weer verkeerd, is de vraag naar deze grondstof gering. IJzererts is de voornaamste grondstof voor staal. Ramsbottom verwacht een gemiddelde prijs tussen de 45 en 50 dollar per ton dit jaar. Analisten van Goldman Sachs gaan uit van een jaargemiddelde van 35 dollar per ton. Citigroup houdt het op 38 dollar. Aldus de krant.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres