Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Prijs duurzame energie daalt flink tot 2040

De prijs van zonne- en windenergie zal tot en met 2040 dalen. Dat blijkt uit een rapport van Bloomberg. De capaciteit van de duurzame energie zal juist gaan toenemen. De vraag naar energie uit kolencentrales zal daarom in 2040 flink afgenomen zijn. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

In het rapport Bloomberg New Energy Outlook 2017 is te lezen dat de wereldwijde capaciteit aan zonne-energie tot en met 2040 veertien keer zo groot zal worden. De kosten zullen, volgens het rapport, dalen met zo’n 66 procent. Bloomberg verwacht tevens een verviervoudiging van de capaciteit van windenergie. De onshore windenergie zal naar verwachting met 47 procent dalen en de offshore windenergie met 71 procent. De zonne- en windenergie zullen in 2040 daardoor verantwoordelijk zijn voor 34 procent van de totale elektriciteitsopwekking in de wereld. Op dit moment is dat nog maar 5 procent.

Kolencentrales
In Europa en de Verenigde Staten zal, volgens het rapport, de vraag naar energie uit kolencentrales sterk dalen. In China zal de vraag naar kolen juist toenemen, maar Bloomberg voorspelt dat het zijn piek zal kennen in 2026. In 2040 zal er naar verwachting sprake zijn van een daling van 51 procent in energieopwekking uit kolen.

Goedkoper
Volgens het rapport wordt er tot en met 2040 wereldwijd ruim 10.000 miljard dollar geïnvesteerd in energieopwekking. Aan duurzame energie zal zo’n driekwart van dit bedrag worden uitgegeven. De onderzoekers van het rapport verwachten dat duurzame energie vanaf 2030 ook goedkoper zal zijn dan de energie uit bestaande fossiele centrales.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres