Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PMI september op een na grootste sinds maart 2000

De NEVI Purchasing Managers’ Index (PMI) van september heeft een waarde van 60.0 en heeft daarmee de op één na grootste groei sinds maart 2000 bereikt. De stijging van de PMI komt vooral door de productie en werkgelegenheid. Dat meldt NEVI.

De stijging van de productieomvang was het grootst sinds april 2000 en de werkgelegenheid maakte de sterkste groei door sinds februari 2011. De toename van de nieuwe orders was een van de grootste toenames in de afgelopen zes jaar. De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk had de snelste stijging sinds december 2013. Ook de inkoopprijsinflatie nam toe en bereikte de hoogste waarde in vijf maanden.

Productie
De productie index steeg in september naar het op één na hoogste niveau sinds maart 2000. Dit wijst op een flinke toename van de productieomvang bij de Nederlandse productiebedrijven. Volgens de bedrijven komt de hoge productieomvang door een stijging van de vraag.

Werkgelegenheid
De Nederlandse werkgelegenheid steeg in september voor de eenendertigste opeenvolgende maand. De toename is, net als bij de productie, de op een na grootste toename sinds maart 2000. Ook is de werkgelegenheid nog nooit zo lang achter elkaar gestegen.

NEVI PMI
De PMI wordt elke eerste werkdag van de maand bekend gemaakt door NEVI. Een score van boven de 50 geeft een groeiende economie aan. Als de PMI een waarde van onder de 50 heeft, dan is er sprake van een daling. Bij een score van 50 heeft er geen daling en geen groei plaatsgevonden. Hoe groter de afwijking, hoe groter de verandering.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres