Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PMI-score VK voorbij kritische grens

Zonder een deal met de EU wordt de Britse economie richting een recessie geduwd. Nieuwe cijfers over de activiteiten van de inkoopmanagers in het Verenigd Koninkrijk wijzen op een teruggang over een breed front, zo meldt het FD. Uit de cijfers van bureau IHS Markit blijkt dat de samengestelde inkoopmanagersindex, ofwel de Purchasing Managers Index (PMI) verder onder de kritische grens van 50 is gezakt. Was dat in augustus nog 49,7, in september zakte het aantal naar 48,8.

De nieuwe resultaten zijn met name zorgelijk, aangezien ze het gevolg zijn van een jaar lang geleidelijk afzwakkende economie en niet van een plotselinge schok. Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit spreekt dan ook van een ‘verhoogd risico op een recessie’. Bij een plaatselijke schok is er namelijk nog een reden om te hopen of te rekenen op een snel terugverende economie.

Tegenvaller

In de maanden voorafgaande aan de vorige brexitdatum, in maart, kreeg de economie weer een boost. De sterke voorraadvorming door bedrijven die zich indekten tegen de eventuele problemen vanwege een no-dealbrexit, was hier verantwoordelijk voor. Dat de Purchasing Managers Index-scores nu zo ver tegenvallen, blijkt dan ook een flinke tegenvaller te zijn voor de Briste economie.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres