Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PMI mei op 57,6

De NEVI Purchasing Managers’ Index is in mei met 0,2 gedaald tot een waarde van 57,6. Dit is het laagste cijfer van januari, maar nog steeds één van de hoogste waarden in de afgelopen zes jaar. Dat meldt NEVI in een persbericht.

De productie is in mei weer flink gegroeid, al is het wel de kleinste groei in vier maanden. De investeringsgoederen groeiden het hardst. Voor het eerst in zeven maanden is de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk afgenomen. Ook de voorraad gereed product is voor het eerst sinds december 2018 gedaald. De werkgelegenheid bleef sterk groeien, maar wel iets minder dan vorige maand. De inkoopprijsinflatie is gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden en de stijging van de verkoopprijzen was het kleinst in 5 maanden.

Orders
Het aantal ontvangen nieuwe orders in de Nederlandse productie is afgelopen maand fors toegenomen. De stijging was groter dan in april en lag ruim boven het totale onderzoeksgemiddelde van zeventien jaar. Een reden voor deze stijging kan de verbetering van de economische omstandigheden zijn. De nieuwe exportorders zijn in mei ook fors toegenomen.

NEVI PMI
De NEVI Purchasing Mangers’ Index is een samengestelde index die is ontworpen om een algeheel beeld te verkrijgen van de economische activiteiten in de verschillende bedrijven, sectoren en industrieën. Een waarde van boven de 50,0 houdt in dat de economie is gegroeid. Een waarde onder de 50,0 betekent een daling van de industriële activiteiten. Een score van precies 50.0 geeft aan dat er geen veranderingen plaats hebben gevonden.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres