Magnifying glass Close

PMI juli hoogste cijfer sinds 2011

De NEVI Purchasing Managers’ Index (PMI) is in juli wederom gestegen van 58.6 naar 58.9. Dat is het hoogste cijfer sinds april 2011. De werkgelegenheid is flink gegroeid om aan de hogere productievereisten te kunnen voldoen. Dat meldt NEVI.

De stijging van de productie bij consumptiegoederen, halffabricaten en kapitaalgoederen was een van de grootste stijgingen in de afgelopen 3,5 jaar. Toch was de toename iets kleiner dan in juni. De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde voor de tweede keer in drie maanden. Dit kwam door de extra personeelscapaciteit.

Orders
Het aantal nieuwe orders dat de Nederlandse productiebedrijven in juli ontvingen, steeg voor de zeventiende achtereenvolgende maand. Dat was ook een van de grootse stijgingen van de afgelopen 3,5 jaar, maar de toename was wel kleiner dan in juni. Ook de groei van exportorders nam in juli toe. Dit steeg voor de dertiende maand op rij.

Voorraad
Omdat er sprake is van een grote vraag, verkochten producenten direct uit de voorraad. Daardoor daalde de voorraad eindproducten voor de derde achtereenvolgende maand. De voorraad ingekochte materialen nam daarentegen voor de elfde maand op rij toe.

NEVI PMI
De NEVI PMI geeft een beeld van de economische activiteiten in de verschillende industrieën. Als de PMI een waarde heeft van onder de 50,0, dan is er sprake van een daling van de industriële activiteiten. Ligt de waarde van de PMI boven de 50,0, dan is er sprake van een groeiende economie. Een score van 50,0 betekent dat er geen verandering heeft plaatsgevonden.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres