Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PMI het hoogst in 6 jaar

De NEVI Purchasing Managers’ Index (PMI) van februari kwam uit op 58.3. Dit is het hoogst gemeten cijfer in bijna 6 jaar tijd. Ook het aantal nieuwe orders nam voor de twaalfde keer op rij toe. Hierdoor steeg ook voor de zesenveertigste achtereenvolgende maand de productie. Dit meldt NEVI in een persbericht.

Voor de twaalfde maand op rij groeide de hoeveelheid ingekochte materialen. Ook de voorraad gereed product nam toe. De huidige inkoopprijs én verkoopprijs hebben het hoogste punt sinds april 2011 bereikt. 

Inkoopprijzen
Voor de zesde opeenvolgende maand zijn de inkoopprijzen voor de productiebedrijven in Nederland gestegen. Deze kosteninflatie is het grootst sinds 2011. Een reden die een aantal bedrijven gaven voor die grotere kostendruk, zijn de hogere grondstofprijzen.

Verkoopprijzen
In februari werden voor de vijfde keer op rij de gemiddelde verkoopprijzen bij de Nederlandse productiebedrijven verhoogd. De verkoopprijsinflatie is het hoogst sinds juni 2011. Een reden voor deze hogere verkoopprijzen, zijn de hogere inkoopprijzen.

Score
Als de PMI een score van onder de 50,0 heeft, dan geeft dit een daling van de industriële activiteiten aan. Als de PMI boven de 50,0 scoort, dan is er sprake van een groeiende economie. Een score van 50,0 betekent dat er geen veranderingen hebben plaatsgevonden. Hoe groter de afwijking, hoe groter de mate van verandering is.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres