Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PMI gedaald van 58.3 naar 57.8

De NEVI Purchase Manager Index (PMI) is van 58.3 gedaald naar 57.8, maar dit wijst nog steeds op een sterke groei. De grondstofprijzen zijn hard gestegen, wat leidde tot de grootste stijging van de verkoopprijzen sinds juni 2011. Dit meldt NEVI in een persbericht.

Het aantal nieuwe orders is flink toegenomen en maakte de grootse groei door sinds december 2013. Om aan de grotere productievereisten te kunnen voldoen, moesten de productiebedrijven hun inkoopactiviteiten uitbreiden. Daarnaast nam ook de voorraad ingekochte materialen voor de zevende maand op rij toe. Dit is de langste periode van groei in bijna zes jaar.

Export toegenomen
De buitenlandse vraag naar in Nederland geproduceerde artikelen is in maart gestegen voor de negende maand op rij. Ondanks dat de stijging iets kleiner was dan in februari, bleef het ruim boven het onderzoeksgemiddelde. Volgens bedrijven komt de toename van het aantal export orders doordat de wereldwijde economie erop vooruit gaat.

Waarde PMI
Als de PMI een waarde heeft van onder de 50,0, dan geeft dit een daling van de industriële activiteiten aan. Heeft de PMI een waarde van boven de 50,0, dan is er sprake van een groeiende economie. Een waarde van 50,0 houdt in dat er geen veranderingen hebben plaats gevonden. Hoe groter de afwijking van 50,0, hoe groter de mate van verandering.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres