Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PMI eurozone wederom positief

De eurozone is 2017 goed begonnen als het gaat om economie. Dit blijkt uit de eerste cijfers over de economische ontwikkeling in januari. Inkoopmanagers hebben hun activiteiten gehandhaafd op het hoge niveau van december. Dat laten cijfers van bureau Markit zien, meldt Financieel Dagblad.

De Purchasing Managers Index (PMI) in Europa is licht gedaald, van het hoge niveau van 54,4 in december naar het nog steeds hoge niveau van 54,3. Bij de dienstensector daalde de index van 53,7 naar 53,6. De PMI voor de verwerkende industrie is juist gestegen, van 54,9 naar 55,1.

Duitsland
De PMI van Duitsland en Frankrijk is ook bekend gemaakt. Ook hier is het beeld positief. De PMI voor Duitsland daalde dan wel van 55,2 in december naar 54,7 in januari, maar is nog steeds op een hoog niveau. De daling komt waarschijnlijk door de dienstensector. Daar viel de PMI-waarde terug van 54,3 naar 53,2. In de verwerkende industrie van Duitsland is de index gestegen van 55,6 naar 56,5. Daarmee is het hoogste niveau in drie jaar behaald.

Frankrijk
Voor Frankrijk vielen de nieuwe cijfers nog beter uit. De samengestelde PMI-index steeg van 53,1 in december naar 53,8 in Januari. De deelindex voor de verwerkende industrie daalde ligt van 53,5 naar 53,4. De index van de dienstensector steeg juist van 52,9 naar 53,9.

PMI
Bij de PMI is vijftig de grenswaarde. Een score onder de vijftig wijst op een afnemende activiteit van de inkoopmanagers. Een score boven de vijftig juist op toenemende activiteiten.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres