Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PMI: Duitse inkoopmanagers minder positief

Europese inkoopmanagers hebben een lichte teruggang genoteerd in hun activiteiten. In Duitsland was er sprake van een terugval, maar in Frankrijk konden de lage niveaus juist flink worden opgekrikt. Dat schrijft het FD op basis van cijfers van het onderzoeksbureau Markit.

In de Eurozone daalde de Purchasing Managers Index (PMI) van 52,9 in augustus, naar 52,6 deze maand. Dit is het laagste niveau in twintig maanden. In Duitsland daalde de index van 53,3 naar 52,7. Volgens Markit was de neergang van de index voor de Eurozone vooral het gevolg van de scores in Duitsland. Voor Frankrijk steeg de PMI van 51,9 in augustus, naar 53,3 in september. Dit was vooral toe te schrijven aan de dienstensector.

Een waarde onder de 50 bij de inkoopmanagersindex houdt in dat inkoopmanagers hun activiteiten terugschroeven. Een score boven de 50 duidt juist op een toename.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres