Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ploumen roept op tot eerlijke inkooppraktijken textiel

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking roept kledingfabrikanten en inkopers in Bangladesh op tot eerlijke inkooppraktijken in de textielindustrie. Volgens Ploumen worden kledingfabrieken nog vaak het mes op de keel gezet om tegen een lage prijs en onder onmogelijke tijdsdruk te produceren. De minister stelt dat het die laatste paar euro’s en die extra dag productietijd zijn, die het verschil maken tussen gezonde werkomstandigheden en uitbuiting.

Ploumen stelt in een nieuwsbericht van Rijksoverheid: “Om de levens van miljoenen textielarbeiders te verbeteren, moeten inkopende merken niet alleen op de laagste prijs letten, maar ook op milieu en arbeidsomstandigheden. Producenten en inkopers kunnen samen afspraken maken over redelijke werktijden en leefbare lonen van de arbeiders.”

Om dat te bereiken wil Ploumen meer transparantie in het inkoopproces. “Fabriekseigenaren moeten laten zien welke belachelijke lage prijzen betaald worden voor het produceren van onze shirts en broeken. Consumenten hebben recht op transparantie. Geen naaister kan van dat geld een gezin onderhouden. En ook belangrijk: durf af en toe nee te verkopen tegen de grote merken. Hier geldt echt: samen ben je niet machteloos.”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'