Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Plastic in 2025 volledig recyclebaar

In 2025 moeten alle plastic producten en verpakkingen volledig recyclebaar zijn. Ook moet er dan 20% minder plastic gebruikt worden dan in 2017. Zo staat in het Plastic Pact dat staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven heeft ondertekend samen met ruim 70 bedrijven en milieuorganisaties.

Het Pact stelt voorts dat het recycle-proces verbeterd moet worden. Het is de bedoeling dan in 2025 minstens 70% van de eenmalig te gebruiken plastic producten en verpakkingen gerecycled kunnen worden zonder aan kwaliteit te verliezen. Deze verpakkingen en producten moeten daarnaast ook voor minstens 35% bestaan uit gerecycled plastic.

Nuttig
Volgens de NOS wordt er wereldwijd jaarlijks 250 miljoen ton aan plastic geproduceerd. Staatssecretaris van Veldhoven noemt het dan ook een nuttig en veelzijdig materiaal, dat desondanks niet in het milieu thuishoort. Het Pact moet volgens haar verspilling bestrijden en de plasticsoep verminderen.

Greenpeace
Greenpeace deed niet mee aan de besprekingen rond het Pact en heeft boos gereageerd. De organisatie spreekt van een schijnoplossing die geen recht zou doen aan de urgentie en omvang van het probleem. De focus zou minder op recycling en meer op gebruiksreductie en hergebruik moeten liggen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres