Magnifying glass Close

'Philips zet leveranciers onder druk'

Philips wil minstens tien procent minder uitgeven aan grote internationale dienstverleners. De rekeningen aan Phillips van hotelketens, vliegtuigmaatschappijen, leveranciers[slide] van kantoorartikelen, transporteurs, autoleasebedrijven of pakketdiensten moeten goedkoper. Vertegenwoordigers van zeventig grote dienstverlenende bedrijven hebben dat te verstaan gekregen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Die bedrijven dienen bij Philips doorgaans rekeningen in van een miljoen per jaar of meer. De besparingen moeten Philips tot 2016 wereldwijd een miljard per jaar opleveren. Soms komen de nieuwe bezuinigingen bovenop ‘kortingen’ die Philips verschillende leveranciers al eerder heeft opgelegd in het kader van kostenbesparingsprogramma’s.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties (4)

16 oktober 2014 14:15 uur

eerste keer was 1996 in het kader van OCOO en 2de keer volgens mij toen B Kux CPO werd... en door. En mensen vragen mij wel eens: "hoe kan het dat de inkopers bij Philips wel elk jaar besparingen rapporteren?"

12 oktober 2014 13:32 uur

Sense or simplicity?

8 oktober 2014 16:26 uur

Dan mag de kwaliteit zeker ook 10% nasar beneden? Dit is bijzonder dom om alleen maar op kosten te letten en niet het innovatief vermogen en besparende voorstellen van de leverancier te benutten.

8 oktober 2014 16:06 uur

Initiatief: Sooner and More V ???

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres