Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Peugeot en Opel fuseren voor inkoopvoordelen

Het samengaan van PSA, het Franse moederbedrijf van Peugeot en Citroën, en het Duitse automerk Opel heeft voordelen voor de schaalgrootte. PSA is nu de op een na grootste autofabrikant van Europa. Voor toeleveranciers brengt dit onzekerheid. Dit meldt de Volkskrant.

Een reden dat het Franse bedrijf Opel wilde kopen, was schaalgrootte. Door samen te gaan met Opel zou er sprake zijn van kostenvoordelen door de gezamenlijke inkoop en het samenvoegen van bedrijfsonderdelen. De hoop van PSA is dat door deze synergie de winstgevendheid van het totaal wordt vergroot.

Technologie elektrische auto
Een andere, misschien nog belangrijkere reden, is dat het moederbedrijf van Opel, General Motors, de technologie van elektrisch rijden beheerst. Het bouwen van elektrische auto’s wordt steeds belangrijker in de auto-industrie, maar het maken van bijvoorbeeld een elektrische aandrijflijn is zeer gespecialiseerd. Die kennis had PSA nog niet.

Gebruiken of inkopen
Het is nog niet duidelijk of General Motors ook daadwerkelijk zijn technologie heeft verkocht. PSA geeft aan te verwachten dat General Motors meewerkt in de toepassing van technologieën die verband houden met de elektrische auto. Of dat inhoudt dat het Franse bedrijf de technologie mag gebruiken, of moet inkopen, is niet bekend. Maar zolang PSA elektrische auto’s kan produceren, kan het bedrijf in ieder geval meekomen in de markt.

Onzekerheid
Nu PSA de op een na grootste autofabrikant van Europa is, kan het zijn dat de productie van elektrische auto’s groter wordt. Voor toeleveranciers kan dit onzekerheid brengen. Zeker als die toeleveranciers vooral verbrandingsmotoren en versnellingsbakken leveren.  

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres