Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

PEP-bijeenkomst onthult resultaten eerste nulmetingen

De eerste organisaties hebben een nulmeting (project 1 van het totale programma) laten uitvoeren en hun inkoopfunctie aan de hand van het MSU+ (Michigan State University) inkoopmodel van professor Monczka geanalyseerd. Daarom was het hoog tijd voor de deelnemers om ervaringen uit te wisselen over PEP. Purchasing Excellence Publiek. Dat gebeurde op vrijdag 19 november in de ochtenduren bij het Ministerie van SZW.

In navolging van het NEVI-programma Purchasing Excellence voor het bedrijfsleven. waarin het MSU-model van professor Monczka centraal stond. hebben projectdirectie PIA en NEVI samen het programma Purcha-sing Excellence Publiek ontwikkeld. Het MSU-model is hiervoor speciaal toegespitst op de publieke sector. Voor deelname aan dit programma zijn 50 gesponsorde plaatsen beschikbaar. Deze zijn inmiddels allemaal ingenomen door diverse not for profit organisaties uit de publieke sector.

Professor Monczka. grondlegger van het model. was in hoogsteigen persoon aanwezig om de aftrap te verrichten en zijn model toe te lichten. Henk Visser. lid van de stuurgroep PEP. ging in op de gezamenlijke sponsoring door de projectdirectie PIA en NEVI en op de status en verdere planning van het hele programma. Esther van Engelshoven deed al ervaring op met de nulme-ting bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM). Zij besprak de resultaten bij het ziekenhuis. de voordelen van PEP. de aanbevelingen die het ziekenhuis kreeg en mogelijke verbeterpunten voor het model. Tot slot kwam ook Johan van Loenhout van de WVS-groep aan het woord. Hij besprak zijn ervaringen met de nulmeting en deed een aantal aanbevelingen aan toekomstige deelnemers.

Bron: Ovia.nl
Meer informatie: klik hier

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres