Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Pentagon kent contract van $10 miljard toe aan Microsoft over favoriet Amazon

Microsoft heeft een omstreden contract gewonnen voor het leveren van de cloudbehoeften aan het Pentagon. Daarbij wordt de grote favoriet Amazon verslagen na een maandenlange competitie. Het contract voor de Joint Enterprise Defense Infrastructure heeft een waarde van 10 miljard dollar (ruim 9 miljard euro) en moet de Amerikaanse strijdkrachten helpen hun internetopslag en onlinetoepassingen op orde te krijgen.

Amerikaanse analisten verwachten dat Amazon de aanbesteding juridisch zal aanvechten, zo meldt de nieuwszender CNN. Amazon geeft aan verbaasd te zijn over de beslissing. “Amazon Web Services is de duidelijke leider in cloudbehoeften en een gedetailleerde beoordeling puur op basis van het vergelijkende aanbod leidt duidelijk tot een andere conclusie”, aldus de verklaring op CNN. “We blijven ons inzetten om blijvend te innoveren voor het nieuwe digitale slagveld, waar veiligheid, efficiëntie, veerkracht en schaalbaarheid van middelen het verschil kunnen maken tussen succes en mislukking.”

Kritiek vanuit Trump

De mogelijke aanbesteding van het contract door Amazon kreeg eerder al zware kritiek van andere concurrenten, Republikeinen in het Congres en uiteindelijk van president Trump, die al lang een grotendeels eenzijdig conflict heeft met Jezz Bezos, CEO van Amazon.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres