Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Pandora gebruikt voortaan alleen laboratorium-diamanten

Juwelier Pandora gebruikt voortaan alleen nog in het laboratorium gemaakte diamanten in zijn collecties. Het bedrijf verwerkt niet langer gedolven diamanten. Pandora wil daarmee betaalbaarder en duurzamer zijn. Volgens Pandora zijn de laboratorium-diamanten gelijkwaardig aan gedolven diamanten. Zo staat op de website van het Engelse Supply Management.

Duurzame diamanten
Pandora streeft ernaar de markt voor diamantjuwelen te veranderen met betaalbare, duurzaam gemaakte producten. In het Verenigd Koninkrijk onthulde de juwelier een collectie met in het laboratorium gefabriceerde diamanten. Die zijn volgens Pandora gemaakt met gemiddeld meer dan zestig procent hernieuwbare energie en met een CO2-neutrale certificering. Bij de wereldwijde lancering van de collectie volgend jaar, verwacht Pandora dat de diamanten gemaakt zullen zijn met honderd procent hernieuwbare energie.

Andere juweliers hebben naar technologie gekeken om de bron van gedolven diamanten op te sporen en te traceren vanwege bezorgdheid over het verband met conflicten en gedwongen (kinder)arbeid in de toeleveringsketen.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link