Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Overheid en non-profitsector onderhandelen slecht over (ICT-)kortingen

De afgelopen maanden is meer korting gegeven bij nieuwe ICT-investeringen. De meeste kortingen worden verstrekt aan kleine en middelgrote ondernemingen. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young. waarvoor 672 directeuren. managers en professionals met ICT-taken werden ondervraagd.

Bijna 40 procent van de ondervraagden in het MKB signaleert een toename in kortingen die worden ontvangen. In de handels- en industriesector worden maar liefst 50 procent meer kortingen gegeven. Daarentegen zegt slechts 21 procent in de overheids- en not-for-profitsector meer korting te ontvangen en zelfs 14 procent uit deze sector zegt minder korting te ontvangen dan voorheen.

Jacob Verschuur van Ernst & Young: “De beste onderhandelaars zitten duidelijk in de handels- en industriesector. Er ligt voor de onderhandelaars die over de ICT-budgetten in de overheids- en not-for-profitsector beslissen duidelijk nog veel ruimte om kortingen te bedingen.”

Verder blijkt uit de ICT Barometer dat hoewel er sinds begin dit jaar een eind is gekomen aan de krimp van de markt voor externe ICT-diensten. er voor ICT-dienstverleners nog steeds geen zicht op aanzienlijke groei is. Wel verwacht driekwart van alle ondervraagden vaker naar boven dan naar beneden een bijstelling van het ICT-budget 2005. Met name de grote organisaties van 500 werknemers of meer zien hun ICT-afdelingen iets groeien. Het percentage externe ICT’ers groeit hier eindelijk ook weer met 5 procent.

Bron: Automatiseringsgids

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres