Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Onduidelijkheid bij meeste bedrijven over ESG-gegevens leveranciers

Volgens onderzoek van bedrijfsuitgavenbeheerplatform Coupa hebben bedrijven last van grote blinde vlekken in hun toeleveringsketens op ESG-gebied (ESG staat voor ‘Environmental, Social and Governance’). Bijna driekwart van de bedrijven (73%) weet niet of hun dichtstbijzijnde partners in de toeleveringsketen voldoen aan ESG-normen, inclusief die van henzelf. Zo bericht het Britse Supply Management.

Van de ondervraagde bedrijven bleek 57% te vinden dat hun vermogen om leveranciersrisico’s en compliance te beoordelen beter kon. Daarnaast was 6% hier helemaal niet toe in staat. Bovendien zei slechts 37% van de grote ondernemingen een effectief risicobeheersysteem te hebben voor het waarborgen van de ecologische en sociale integriteit van hun toeleveringsketens. Donna Wilczek, senior vice-president productinnovatie en -strategie bij Coupa: “Zelfs met alle wil van de wereld kan geen enkel bedrijf zijn ESG-doelen volledig realiseren en een betekenisvol verschil maken als het niet over nauwkeurige en tijdige gegevens beschikt om besluiten te nemen.”

Gebrek aan gegevensuitwisseling
Volgens de helft van de bedrijven (49%) is een gebrek aan gegevensuitwisseling de belangrijkste belemmering om de ESG-acties van leveranciers nauwkeurig te beoordelen. Andere belemmeringen zijn onder meer het vertrouwen van bedrijven in technologie die niet is ontworpen om te voldoen aan ESG-normen (35%) en niet-naleving van ESG in andere bedrijfsafdelingen (20%). Er waren bijvoorbeeld gevallen waarin inkoopteams kochten van niet-goedgekeurde leveranciers. Bij het onderzoek waren 800 bedrijfsleiders betrokken van organisaties met meer dan 1000 werknemers in Australië, Frankrijk, Duitsland, Singapore, het VK en de VS.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.