Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Onafhankelijke stichting gaat inkopen voor voedselbanken

Een onafhankelijke stichting gaat het voedsel inkopen voor de meer dan 170 Nederlandse voedselbanken. Steeds meer mensen bezoeken voedselbanken vanwege de coronacrisis. Tegelijkertijd ontvangen voedselbanken minder producten van bedrijven, zoals supermarkten. Zo meldt De Telegraaf.

Nieuwe voedselstromen
Voor de nieuwe stichting ligt er vier miljoen euro klaar. Dat bedrag reserveerde het kabinet vorig jaar voor de voedselbanken. Daarbij willen minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) nog eens zo’n twaalf miljoen euro uit een Europees fonds geheel besteden aan voedselhulp. Het streven van het kabinet is dat voedselbanken op de lange termijn over voldoende voedsel blijven beschikken.

Daarom onderzoekt het kabinet nieuwe voedselstromen met Voedselbanken Nederland (VBNL), gemeenten, voedselproducenten, leveranciers en distributeurs. Het betreft rest- en bijproducten die nu niet geschikt zijn voor de verkoop of voedselbanken, maar die op een andere manier wel bruikbaar kunnen worden. “Het gaat dan bijvoorbeeld om een importproduct als zoete aardappel dat bij invoer niet voldoende kwaliteit heeft om als vers product verkocht te worden, maar wel tot soep verwerkt kan worden”, aldus het ministerie van SZW. Daarmee wil het kabinet meteen ook voedselverspilling aanpakken.

Bron: De Telegraaf

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link