Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Olie- en gasbedrijven negeren probleemleveranciers

Olie- en gasbedrijven treffen wereldwijd te weinig maatregelen om zichzelf te beschermen tegen de financiële problemen van hun leveranciers. Dat toont een onlangs uitgevoerde enquête van het Britse onderzoeksbureau IFF aan.

Een kwart van de 300 ondervraagde olie- en gasbedrijven verklaarde vorig jaar te maken hebben gehad met een verstoring in zijn distributieketen, ten gevolge van financiële problemen bij leveranciers. Toch gaf 25 procent van de grote firma’s toe geen financiële informatie over zijn hoofdaannemers in te winnen voor het gunnen van een tender of contract. 41 procent van de ondervraagde bedrijven verzamelt geen financiële gegevens over lager in de distributieketen gelegen leveranciers.

Anticorruptiebeleid
Bijna een derde (30 procent) van de firma’s heeft vooraf geen informatie over het anti-omkopingsbeleid of anticorruptiebeleid van zijn hoofdleveranciers. Een op de vijf bedrijven heeft geen beleid met betrekking tot gezondheid en veiligheid voor leveranciers van een kleinere orde dan de hoofdleveranciers.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres