Magnifying glass Close

Noorwegen best bestand tegen ketenverstoring

Volgens de FM Global Resilience Index is er geen land beter bestand tegen verstoringen van de keten dan Noorwegen.[slide] Op de ranglijst van 2014 staan Zwitserland en Canada op plekken twee en drie. 

De index laat zien hoe gevoelig de supply chain van een land is bij instabiliteit. Aan de hand van een online tool, die gebruik maakt met big data, onderzoekt de Amerikaanse vastgoedverzekeraar de veerkracht van 130 landen. De mogelijke gevolgen van natuurrampen, politieke onrust en de invloed van verschillen in wet en regelgeving worden door de tool onderzocht.

Geen grote verrassingen
De index laat zien dat Kirgizië, Venezuela en de Dominicaanse Republiek de landen zijn die het slechtste scoren. Grote landen als de Verenigde Staten en China zijn voor de index in drie zones verdeeld om de invloed van natuurrampen te spreiden. Alle drie de Amerikaanse zones zijn in de top 25 geëindigd. De Chinese regio’s zijn terug te vinden tussen plaats 61 en 75. Bangladesh is een van de grootste dalers als gevolg van afnemende kwaliteit van risicomanagement en brandrisicomanagement.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres