Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nog steeds slechte arbeidsomstandigheden Bangladesh

Veel kleding in Bangladesh wordt nog altijd onder slechte arbeidsomstandigheden gefabriceerd, ondanks enkele initiatieven om dit te veranderen.[slide] Dat stellen actiegroep Schone Kleren Campagne en vakbond FNV naar aanleiding van het tv-programma ‘De slag om de klerenwereld’.

In het programma gaven fabriekseigenaren aan dat inkopers weigeren mee te betalen aan de verbetering van fabrieken, terwijl ze daar volgens hun eigen veiligheidsakkoord wel toe verplicht zijn. Volgens FNV-voorzitter Ton Heerts vindt nu dat de uitvoering van dat akkoord beter moet. “De race naar de laagste prijs per T-shirt wordt nog steeds nagejaagd. Bij de totstandkoming van het kledingconvenant moeten we nog meer druk uitoefenen op bedrijven.”

Meedogenloos
Actiegroep Schone Kleren Campagne zegt tegenover het ANP: “Het programma laat nog eens zien dat kledingmerken meedogenloos op zoek zijn naar de laagste prijs. Productie van kleding wordt vaak uitbesteed aan onduidelijke werkplaatsen waar de controle minimaal is. Hierbij wordt de rekening neergelegd bij de kledingarbeiders.”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (2)

inkoperscafe gebruiker 16 februari 2015 10:22 uur

klote voor ze

inkoperscafe gebruiker 12 januari 2015 13:55 uur

Blijkbaar is het risico dat er reputatieschade ontstaat voor de kledingmerken minder belangrijk dan de winstgevendheid? Het drama rond Foxconn en Apple is misschien alweer vergeten en hoewel Apple nog steeds enorm winstgevend is heeft het destijds zeker marktaandeel aan concurrenten verloren. Het gebrek aan social responsibility heeft ook een enorm negatieve invloed op de merktwaarde en omzet van bedrijven als McDonalds, Wal Mart en General Motors.

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'