Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

No-deal-brexit dreigt

Het Verenigd Koninkrijk (VK) wil als het nodig is zonder handelsdeal de Europese Unie (EU) verlaten. Dat zegt de Britse hoofdonderhandelaar David Frost in een interview met de krant Mail on Sunday. Dit bericht AccountantsWeek op basis van nieuws van het ANP.

Handelsovereenkomst
In januari 2020 besloten het VK en de EU tot de brexit. Beiden moeten het nu nog eens worden over een handelsovereenkomst. Deze moet er voor eind 2020 zijn. Dan loopt de overgangsperiode af die begon na de brexit. In die periode houdt het VK zich nog aan de EU-regels. Tot eind oktober kunnen de EU en het VK een overeenkomst sluiten. Gebeurt dit niet, dan is sprake van een no-deal-brexit. Dit betekent dat de EU en de Britten handel moeten gaan drijven volgens de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Europese topambtenaren lieten de afgelopen tijd herhaaldelijk merken dat ze weinig ontwikkeling zagen in de onderhandelingen. De onderhandelaar van het VK waarschuwde weer dat de EU geen rekening hoeft te houden met compromissen over kwesties die de Britten als breekpunten beschouwen.

Bron: AccountantsWeek

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'