Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nieuwe website stimuleert circulair inkopen

MVO Nederland informeert inkopers over circulair en toekomstbestendig inkopen met de nieuwe website ‘ikwilcirculairinkopen.nl’. Deze site is door het duurzamebedrijven-netwerk ontwikkeld samen met PIANOo, het expertisecentrum aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijkswaterstaat en NEVI, de vereniging voor inkoop- en supplymanagement.

Gesloten kringlopen

De nieuwe website moet de overgang naar een circulaire economie extra versnellen. Grondstoffen, onderdelen en producten blijven in een circulaire economie zo veel mogelijk bewaard via gesloten kringlopen. Dat levert geen of minder afval op, en zorgt voor een grote afname van de CO2-uitstoot. Deze benadering start bij het inkoopproces. Daarom richt Ikwilcirculairinkopen.nl zich op iedereen die te maken heeft met inkopen. Naast eindgebruikers zijn dat ook de toeleveranciers. Zij moeten bijvoorbeeld circulair inkopen zodat eindgebruikers een circulair product kunnen kopen. Het initiatief van Ikwilcirculairinkopen.nl ligt bij het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen. De site wordt gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bron: duurzaam-ondernemen.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.