Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nieuwe tool voor bedrijven moet circulaire economie bevorderen

Er is een circulariteits-tool voor bedrijven op komst. Zo valt te lezen op de website van Supply Chain Magazine. De online tool is een initiatief van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). De WBCSD werkt bij de ontwikkeling van de tool samen met start-up Circular IQ. De tool hoort bij het CTI-kader (Circular Transition Indicators) dat bedrijven helpt bij het bekijken van hun vorderingen in de circulaire economie. De achtergrond is de voortdurende ontginning van hulpbronnen, het klimaat en de demografische veranderingen. De huidige wereldeconomie is slechts voor 9 procent circulair, oftewel gericht op een kringloop van grondstoffen. Een succesvolle circulaire economie beperkt de afhankelijkheid van afnemende, natuurlijke hulpbronnen.

Cruciaal belang

“Onze ervaring in het verzamelen en digitaliseren van bestaande gegevens en het gebruik van deze gegevens om de besluitvorming te verbeteren, helpt bedrijven om te handelen en resultaten te meten”, stelt Roy Vercoulen, CEO van Circular IQ. Jeff Turner, Vice President Sustainability bij DSM en voorzitter van het CTI-ontwikkelingsproject in de WBCSD-werkgroep, benadrukt dat het voor DSM belangrijk is dat het zijn circulariteit kan meten met een gezamenlijk overeengekomen kader in het bedrijfsleven. “Dit instrument zal niet alleen bedrijven helpen bij het individueel verzamelen van gegevens en het uitvoeren van de berekeningen, het zorgt ook voor consistente uitkomsten voor elk bedrijf dat ervoor kiest deze te gebruiken.” Consistente meetmethoden voor het beoordelen van de circulariteit kunnen volgens WBCSD in de toekomst van cruciaal belang zijn. De nieuwe tool wordt officieel gelanceerd op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, in januari 2020, zo valt te lezen op de website van Supply Chain Magazine.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres