Magnifying glass Close

Nieuwe praktijkvoorbeelden duurzaam inkopen

PIANOo heeft 34 nieuwe praktijkvoorbeelden voor duurzaam inkopen beschikbaar gesteld. De praktijkvoorbeelden zijn bedoeld voor inkopers die meer houvast nodig hebben bij duurzaam inkopen. Hieronder één van de voorbeelden.

Het paleis van justitie is in 1997 voor het laatst voorzien van vloerbedekking. In 2011 is een inkooptraject gestart om het gehele gebouw van nieuw vloerbedekking te voorzien. Ten bate van de inkoop is een selectieleidraad opgesteld, waarin de volgende aspecten zijn opgenomen: Prijs, duurzaamheid en bedrijfsvoeringvriendelijkheid qua onderhoud.
Aan drie leveranciers is vervolgens gevraagd een bieding uit te brengen. Voor de inkoop van de vloerbedekking is voornamelijk gekeken naar de duurzaamheidsaspecten van het product zelf. Ook ketenaspecten zoals herkomst van het materiaal zijn hierbij overwogen.

Voordelen
Door de snelle legtijd van de tapijttegels zijn ruimtes snel weer te betrekken. Bovendien is er op deze manier geen sprake van gezondheidsrisico’s door het gebruik van vluchtige stoffen bij het verlijmen aangezien de tapijttegels worden getaped. Daarnaast is de vloer makkelijk schoon te maken.

Meer voorbeelden zijn te vinden op www.pianoo.nl

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres