Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nieuwe online tool circulair inkopen

Er is een nieuwe online tool voor organisaties en bedrijven die circulair willen inkopen: de Wegwijzer Cicrulair Inkopen. De tool biedt strategische en praktische hulp bij het circulaire inkoopproces en de organisatie daarvan. Het is een initiatief van de Green Deal Circulair Inkopen.

De Wegwijzer Circulair Inkopen richt zich op meerdere facetten van het circulaire inkoopproces, zo laat NEVI weten. Zo is er op technisch gebied aandacht voor het hoogwaardig hergebruiken van materialen en grondstoffen, terwijl er vanuit beleidsmatige kant wordt gefocust op het opstellen van beleid en het betrekken van interne en externe stakeholders.

Kansen
De Wegwijzer geeft daarnaast per productgroep aan waar kansen voor circulaire inkoop liggen en wat de bijbehorende aandachtspunten zijn. In de tool is input van diverse ervaringsdeskundigen verwerkt. Mogelijke aanvullingen, vragen en opmerkingen kunnen via info@gdci.nl worden doorgegeven. De tool zal regelmatig geüpdatet worden.

Green Deal
De tool is tot stand gekomen dankzij de Green Deal Circulair Inkopen 2.0, een initiatief van PIANOo, MVO Nederland, NEVI en Rijkswaterstaat, in samenwerking met adviesbureau Copper8. De wegwijzer is te vinden op wegwijzer.gdci.nl.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.