Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nieuwe handreikingen voor circulair inkopen in de bouw

Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie bracht onlangs twee handreikingen voor circulair inkopen in de Burger- en Utiliteitsbouw (B&U) en de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) naar buiten. Deze helpen opdrachtgevers bij hun uitvraag, inkoop en aanbesteding voor circulaire gebouwen en infrastructuur. Zo meldt de website Duurzaamgebouwd.nl.

Voor de hele bouwketen
De ‘Handreikingen Circulair Inkopen in 8 stappen’ geven handvatten voor het formuleren van ambities en het meekrijgen van de eigen organisatie tot het stellen van de juiste uitvraag, het organiseren van het aanbestedingsproces en de samenwerking en zorgdragen voor borging en contractmanagement. Volgens het Transitieteam Circulaire Bouweconomie moeten we ‘alles uit de kast halen’ om het doel ‘Nederland 100% circulair in 2050’ te bereiken. Het betreft de hele bouwketen, van de initiatief- en opdrachtfase tot aan de uitvoering en beheer. Het Transitieteam heeft de handreikingen speciaal laten ontwikkelen voor de bouw. De twee documenten hebben een 8-stappenplan plus een uiteenlopende mix aan voorbeelden. Deze gaan van woningbouw en utiliteitsbouw, wegen en bruggen, nieuwbouw en renovatie, publieke en commerciële opdrachtgevers, tot grote en kleine projecten. De handreikingen zijn gratis te downloaden via deze webpagina.

Bron: Duurzaamgebouwd.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres