Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEVI Yacht PMI in november 51.5

In november zakte de NEVI Yacht PMI tot het laagste niveau van de afgelopen dertien maanden. De index noteerde een cijfer van 51.5. iets lager dan 51.9 in oktober. en gaf daarmee aan dat de Nederlandse productiesector zich matig heeft uitgebreid.

Het tempo waarmee de productiesector en het aantal nieuwe orders groeiden. is sinds juli gestaag afgenomen. Beide waarden zakten in november tot het laagste niveau sinds de zomer van 2003. De exportorders namen sterker toe dan de vorige maand. maar deze stijging was nog steeds matig. Het personeelsbestand in de Nederlandse productiesector kromp in november sneller dan in de zes voorafgaande maanden. door reorganisatieprogramma?s en het niet verlengen van tijdelijke arbeidscontracten.

Hoge internationale prijzen voor belangrijke materialen zorgden in november opnieuw voor een scherpe stijging van de kosten. Deze kosten werden gedeeltelijk doorberekend in de verkoopprijzen. die voor de zesde achtereenvolgende maand stegen. deze keer matig. De volumes aan onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk in de Nederlandse productiesector stegen voor het eerst in drie maanden. Aan de voorraden afgewerkte goederen veranderde weinig. het voorraadniveau steeg slechts marginaal. De leveringstijden werden een stuk langer vergeleken met die van de afgelopen drie maanden. als gevolg van de grote vraag naar en een tekort aan staal.

Door gerichte actie van de bedrijven slonken de voorraden ingekochte goederen in november sneller dan in de zes maanden daarvoor. De hoeveelheid ingekocht materiaal bleef over het algemeen onveranderd. want de stijging van het aantal orders werd gecompenseerd door de voorraadreducties.

Bron: NEVI persbericht

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres