Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEVI whitepaper: is blockchain de toekomst van inkoop?

Blockchain legt transacties vast, is niet te vervalsen en is voor iedereen toegankelijk. Daardoor kan het van grote toegevoegde waarde zijn bij het sluiten van contracten, het verifiëren van informatie, en het traceren van producten. Het lijkt daarom een kwestie van tijd voordat het een vast onderdeel wordt van inkoopprocessen. Of ligt het toch niet zo simpel? In een door NEVI gepubliceerd whitepaper wordt beschreven welke bijdrage blockchain aan inkoop kan leveren.

De whitepaper benadrukt dat hoewel de verwachtingen hoog zijn, en de mogelijkheden oneindig, blockchain nog altijd in de kinderschoenen staat. De verwachting is dat binnen inkoop de technologie vooral toegepast kan worden voor track & trace van producten in de keten, het delen van informatie met leveranciers, en het vereenvoudigen van het order-to-pay process.

Smart Contracts
Het meeste potentieel ziet de whitepaper in zogeheten ‘Smart Contracts.’ Dat betekent dat “in de blockchain gegevens over de koper, verkoper en de gekochte diensten of producten kunnen worden vastgelegd. Met business rules in diezelfde blockchain kunnen vervolgens kunnen contractuele verplichtingen als aan bepaalde condities voldaan is, gebaseerd op de betrouwbare data in de blockchain.”

Maersk
Onder meer Maersk heeft blockchain gebruikt voor het sluiten van ‘Smart Contracts.’ Dat heeft tot minder papierwerk geleid en er voor gezorgd dat lading sneller verwerkt wordt en er minder kans op fraude is. Wil je meer weten over Blockchain en haar toepassingen? Je kunt de hele whitepaper hier downloaden.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres