Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEVI PMI ziet inkoopkosten dalen

De NEVI PMI® kwam in december uit op 53.5. Lager dan de 54.6 van november, maar het wijst nog steeds op een aanzienlijke verbetering. [slide]De inkoopkosten daalden voor de vierde opeenvolgende maand en wel in de sterkste mate sinds juli 2013.

De voorraad ingekochte materialen daalde voor de achtste maand op rij.  De levertijden werden opnieuw langer en dit was de grootste verslechtering sinds maart. De hoeveelheid ingekochte grondstoffen en halffabricaten was in december wederom groter, maar groeide in het laagste tempo sinds september.

Toename productie
De productie nam voor de twintigste achtereenvolgende maand toe, deze maand minder dan in november, maar nog steeds aanzienlijk. Het aantal nieuwe orders steeg ook minder dan vorige maand. De stijging van de export orders daarentegen was fors, groter dan de vorige maand en de grootste sinds februari. De toename van de werkgelegenheid in de Nederlandse industrie was in december bescheiden, maar wel groter dan in november en de grootste in dertien maanden.

 

 

 

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres